Volledig scherm
PREMIUM
Irene de Rijk: stop met die handhavingsacties, ik heb recht op mijn privacy. © Ruben Schipper

Inval op recreatiepark Zeewolde laat diepe sporen na, bewoonster start pitch ‘stop de handhaving’

Bungaloweigenaar Irene de Rijk kreeg woensdag de schrik van haar leven, toen iets na 5 uur in de ochtend felle lampen van een auto haar bungalow in schenen op Buitenplaats Horsterwold in Zeewolde.

Irene (74) is nog niet van de schik bekomen als ze haar verhaal vertelt. ,,Het leek wel een overval of een inbraak. Felle lampen schenen recht het huis binnen en er werd verschillende keren aangebeld. Ik ben naar de deur gelopen, die op het nachtslot zat en heb door een kier gekeken. Het bleken controleurs te zijn van de gemeente Zeewolde, met politieagenten en mensen van de Sociale Verzekeringsbank.’’

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland