Volledig scherm
Stembus. © ANP

'Jezus Leeft' niet in gemeenteraad Zeewolde: geen 20 supporters

De Partij Jezus Leef' doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart in Zeewolde. 

De plaatselijke lijsttrekker Laurens Volmer (44) van Jezus Leeft in Zeewolde kan niet de benodigde 20 mensen vinden die een handtekening willen zetten onder een ondersteuningsverklaringen. De gemeente eist van elke partij die meedoet aan de verkiezingen een lijst met handtekeningen van 20 mensen uit de achterban die steun toezeggen. 

Teleurgesteld

Volmer: ,,Toegezegde medewerking werd toch niet waargemaakt, daar ben ik wel wat teleurgesteld over. Het geeft te denken. Als het al moeilijk is om intern de zaken goed op orde te krijgen over 20 handtekeningen, hoe moet het dan als het er echt op aan komt en er moeilijker punten te bespreken zijn? Ik moet er nog eens goed over nadenken of ik over vier jaar wel wil meedoen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zeewolde met Jezus Leeft. ''

 De partij Jezus Leeft doet wel mee aan de verkiezingen in onder meer Apeldoorn, Dronten en Noordoostpolder.

  1. Volop windmolens in Zeewolde en toch is FvD er de grootste: ‘Ik heb geen idee op wie ik nou gestemd heb’
    PREMIUM

    Volop windmolens in Zeewolde en toch is FvD er de grootste: ‘Ik heb geen idee op wie ik nou gestemd heb’

    Zeewolde is koploper duurzame energie, met zo'n driehonderd windmolens wekken ze alle stroom voor de gemeente ermee op. Dat juist daar Forum voor Democratie de grootste partij is geworden, de partij die tegen windmolens is, is op zijn zachts gezegd verwonderlijk. Gert Jan Ransijn is de lijsttrekker van het Forum, maar niemand kent hem. Hoe denken de Zeewoldenaren erover?

Flevoland