Links het weggeefkastje van Caroline Visser uit Zeewolde vlak na de start. Rechts de huidige situatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Links het weggeefkastje van Caroline Visser uit Zeewolde vlak na de start. Rechts de huidige situatie. © Ruben Schipper / Caroline Visser (bewerking: de Stentor)

Kastje met gratis boodschappen in Zeewolde blijft leeg na vernielingen: ‘Ik vond het op straat of in de bosjes’

Al ruim vier jaar hangt bij Caroline Visser in Zeewolde naast de voordeur een kastje, dat altijd vol zat met boodschappen en andere spullen. Mensen die het nodig hebben, kunnen er gratis wat uit meenemen. Maar nu is het kastje leeg. Na meerdere vernielingen is voor Visser de maat vol. 

5 reacties

 • Bob Buckmann

  4 maanden geleden
  Ik wens de daders dat ze smekend de noodzaak voor dit soort initiatieven nodig hebben ... !
 • Henk van den Beld

  4 maanden geleden
  Wat een opmerking H A Klomp. Waar slaat dat nu op. Ja, mijn zoon/dochter doet zoiets niet. En bovendien zijn het niet alleen jongeren die dit doen. Blijkt dat ook bij stalletjes aan de weg dingen worden meegenomen zonder te betalen.
 • Eduard N.

  4 maanden geleden
  Walgelijk, wat een zwaar zieke figuren lopen er tegenwoordig rond. Zo'n aardig, leuk initiatief wordt de grond in geboord! Tja alle franje aan het leven, zeker in deze moeilijke tijden wordt vernietigd!!
 • M.G. Blom

  4 maanden geleden
  Tja, wat overblijft is camerabewaking, maar dat wordt natuurlijk weer belemmerd door dat overdreven privacy-gedoe, dat overal voor ge- en misbruikt wordt. Anonieme schenkingen/bijvullingen zijn dan striktgenomen niet anoniem meer. Heel jammer dat weer een prijzenswaardig burgerinitiatief de nek omgedraaid wordt door een enkele (?) mislukkeling.
 • HA Klomp

  4 maanden geleden
  Laat de Corona-wappies zich maar gaan richten op de opvoeding van het schorem wat dit soort vandalisme pleegt. Zijn ze bezig, van de straat en nog nuttig ook!

Flevoland