Volledig scherm
Op de foto is te zien hoe de leerlingen hun act opvoeren aan coach Roel van Velzen. © Ruben Schipper

Klas uit Zeewolde mag in Carré optreden voor koningin Máxima

ZEEWOLDE/HILVERSUM - Leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Regenboog uit Zeewolde mogen in december optreden voor koningin Máxima. Zij kregen de meeste stemmen voor hun act in de BZT Muziekshow.

De leerlingen doen mee aan de competitie 'BZT Band XXL'. In meerdere categorieën zijn scholen geselecteerd die volgende maand in de koninklijke schouwburg Carré in Amsterdam een optreden mogen verzorgen in bijzijn van de koningin. Máxima zelf deed eerder dit jaar een oproep om samen met de klas iets muzikaals in te studeren. Achterliggende gedachte is dat kinderen meer met muziek bezig zijn, omdat dat goed is voor hun ontwikkeling.

De leerlingen van De Regenboog studeerden een percussiestuk in met behulp van lepels, kopjes, glazen en borden. Ze zitten straks in Carré aan een feestelijk gedekte tafel waar steeds meer muziek in blijkt te zitten...

Onlangs was de klas uit Zeewolde al te zien tijdens de BZT Muziekshow, die wordt opgenomen in Hilversum en op zaterdag is te zien op Z@pp. In de afgelopen week kon worden gestemd op school die meededen in de categorie 'Huis-, Tuin- en Keukeninstrumenten'. De klas uit Zeewolde won.

Ruim vierhonderd scholen uit heel Nederland hadden zich opgegeven voor de competitie. Na auditie en voorrondes bleven er dertig scholen over. Tien weken lang maken de overgebleven scholen hun opwachting in de BZT Muziekshow. De winnaar van elke week gaat de BZT Band XXL versterken.

De muzikale act van De Regenboog werd bedacht door drie ouders; Titia Bron, Johanneke Bakker en Jacqueline Moll. De kinderen kregen tips van een coach: zanger en muzikant Roel van Velzen. Die kwam onlangs al naar de school in Zeewolde om te kijken, te luisteren en aanwijzingen te geven.

Flevoland