De locatie waar Meta een datacenter wil bouwen in de gemeente Zeewolde. Inzet: Jesse Klaver.
Volledig scherm
De locatie waar Meta een datacenter wil bouwen in de gemeente Zeewolde. Inzet: Jesse Klaver. © ANP SEM VAN DER WAL

Klaver hoopt dat landelijke politiek nog stokje kan steken voor komst datacenter Zeewolde: ‘Slecht idee’

GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver hoopt dat het datacentrum in Zeewolde 'landelijk nog tegen is te houden’. Hij is het absoluut niet eens met de plannen in Zeewolde voor een groot datacentrum van Facebook. De gemeenteraad van Zeewolde was vanavond landelijk nieuws, omdat een meerderheid instemde met de komst van het centrum. 

8 reacties

 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  Klaver hoort niet te hopen hij hoort die lieden terug te fluiten en hen er op te wijzen wat zij aanrichten met dit besluit.
 • J wolters

  5 maanden geleden
  Maar waarom het een slecht idee is zegt jesse niet
 • JJ Holthaus

  5 maanden geleden
  Wat een kansloos besluit weer en zo voorspelbaar. Waarom maar meer, meer, meer, meer?
 • Ivo Kuipers

  5 maanden geleden
  Lees de column van Ronald Plasterk eens Zeer interessant zou ik zeggen. https://www.telegraaf.nl/watuzegt/2112711345/stikstofcrisis-is-een-door-ambtenaren-gecreeerd-probleem
 • WG Jansen

  5 maanden geleden
  Ik heb niet vaak symphatie voor GroenLinks en Jesse, maar NU heeft hij de kans om wat goeds te doen. Dit is toch niet te rijmen met wat de overheid steeds loopt te verkondigen m.b.t. de stikstofcrisis en men om die reden geen huizen kan/ mag bouwen. Maar een mega-datacenter waar niemand op zit te wachten kan blijkbaar wel. Meta moet wel heel veel steekpenningen hebben betaald om dit door de raad goedgekeurd te krijgen.

Flevoland