Boze boeren trokken half oktober naar het RIVM om volgens hen onduidelijke cijfers. De Zeewoldse wethouder Winnie Prins uitte kritiek op het rijksinstituut. Maar dat was op persoonlijke titel, zegt het college na vragen van de oppositie.
Volledig scherm
PREMIUM
Boze boeren trokken half oktober naar het RIVM om volgens hen onduidelijke cijfers. De Zeewoldse wethouder Winnie Prins uitte kritiek op het rijksinstituut. Maar dat was op persoonlijke titel, zegt het college na vragen van de oppositie. © ANP

Kritiek wethouder Zeewolde op RIVM geuit ‘op persoonlijke titel’

Ze had het helemaal niet moeten doen, maar de Zeewoldse wethouder Winnie Prins sprak op persoonlijke titel toen ze het had over ‘gegoochel’ met cijfers door het RIVM. Het rijksinstituut zou daarmee de bouw van windmolens in buurgemeente Dronten veilig willen stellen. 

De uitspraken van de wethouder van Leefbaar Zeewolde via Omroep Flevoland kwamen haar op kritiek te staan van de oppositiepartijen die vonden dat ze met haar openlijke kritiek verwarring schept en de relatie tussen de gemeente en Den Haag op het spel zet.

Flevoland