Volledig scherm
Eerder deze week werd in het gemeentehuis van Ermelo getoond wat de plannen zijn voor Strand Horst. © Ruben Schipper

Leefbaar Zeewolde organiseert verzet tegen plannen Strand Horst

Leefbaar Zeewolde roept inwoners van Zeewolde op bezwaar te maken tegen de plannen voor de bouw van een hotel en een evenementenhal op Strand Horst, aan de overkant van het Nuldernauw.

De fractie zegt zich in een persbericht ‘ernstige zorgen te maken over de grootschalige bouwplannen’ in het recreatiegebied in de gemeente Ermelo. Strand Horst ligt zo’n 700 meter van Zeewolde, aan de aan de andere kant van het randmeer.

Voorbeeldbrief

Op de eigen website heeft Leefbaar Zeewolde een voorbeeldbrief opgenomen die mensen kunnen downloaden om een zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan Strand Horst en het beeldkwaliteitsplan Strand Horst.

Het bezwaar is vooral gericht tegen de mogelijke bouw van twee grote hotels en een grote evenementenhal met bijbehorende congreszalen, wellness, bowling, sport en indoorfuncties. In de voorbeeldbrief wordt gesproken over ‘een grove inbreuk op de gewenste uitstraling van de Veluwerandmeren’.

Leefbaar Zeewolde vreest dat de nieuwbouw de horizon zal vervuilen en dat de grote evenementenhal gericht op popconcerten, beurzen, congressen en (indoor) sportevenementen voor extra geluidsoverlast gaat zorgen.

De lokale partij zegt te hopen dat de bevolking massaal de zienswijze zal indienen.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland