Volledig scherm
Eerder deze week werd in het gemeentehuis van Ermelo getoond wat de plannen zijn voor Strand Horst. © Ruben Schipper

Leefbaar Zeewolde organiseert verzet tegen plannen Strand Horst

Leefbaar Zeewolde roept inwoners van Zeewolde op bezwaar te maken tegen de plannen voor de bouw van een hotel en een evenementenhal op Strand Horst, aan de overkant van het Nuldernauw.

De fractie zegt zich in een persbericht ‘ernstige zorgen te maken over de grootschalige bouwplannen’ in het recreatiegebied in de gemeente Ermelo. Strand Horst ligt zo’n 700 meter van Zeewolde, aan de aan de andere kant van het randmeer.

Voorbeeldbrief

Op de eigen website heeft Leefbaar Zeewolde een voorbeeldbrief opgenomen die mensen kunnen downloaden om een zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan Strand Horst en het beeldkwaliteitsplan Strand Horst.

Het bezwaar is vooral gericht tegen de mogelijke bouw van twee grote hotels en een grote evenementenhal met bijbehorende congreszalen, wellness, bowling, sport en indoorfuncties. In de voorbeeldbrief wordt gesproken over ‘een grove inbreuk op de gewenste uitstraling van de Veluwerandmeren’.

Leefbaar Zeewolde vreest dat de nieuwbouw de horizon zal vervuilen en dat de grote evenementenhal gericht op popconcerten, beurzen, congressen en (indoor) sportevenementen voor extra geluidsoverlast gaat zorgen.

De lokale partij zegt te hopen dat de bevolking massaal de zienswijze zal indienen.

 1. Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon
  PREMIUM

  Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon

  Al joggend en gewapend met een vuilniszak zwerfafval verzamelen. De Zweden hebben er een naam voor: plogging. Het is een samenvoeging van ‘plocka upp', Zweeds voor oppikken, en joggen. Nu nog onbekend in Zeewolde, maar wellicht dat het na het eerste plogging-evenement op zaterdag 28 september ingeburgerd raakt. Ben Sonneveld (62), initiatiefnemer en fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, hoopt het van harte.
 2. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM
  video

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland