Volledig scherm
Hannelise Tvedt en Peter Messerschmidt bezegelen de samenwerking met een handdruk. © Scouting Nederland

Leger des Heils houdt festival op Scoutinglandgoed in Zeewolde

Scoutinglandgoed Zeewolde en het Leger des Heils gaan samenwerken. Het Leger des Heils houdt zijn evenement EYE (European Youth Event) volgend jaar op het Scoutinglandgoed. Het gaat om een Europees festival waar jongeren van het Leger des Heils geïnspireerd worden om zich ‘in te zetten voor de wereld om zich heen en ze zich kunnen bezinnen op hun geloof en hun plek in de wereld’.

Directeur Peter Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde en Commissioner Hannelise Tvedt, territoriaal commandant van het Leger des Heils hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. 

Het festival bestaat uit vier dagen met internationale uitwisseling en activiteiten zowel op het land als in en rondom het water. Het Scoutinglandgoed biedt daarvoor alle gelegenheid en verwacht met de komst van EYE2020 een begin te hebben gemaakt om nog meer activiteiten van het Leger des Heils te kunnen faciliteren.

Nu al wordt er op meerdere gebieden samengewerkt met 50/50, een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Zij helpen op het landgoed met het onderhouden van voorzieningen en hebben fietsen gemaakt die aan kampeerders ter beschikking worden gesteld om zich op het landgoed te verplaatsen.

Directeur Messerschmidt: ,,Het Leger des Heils is voor ons een fijne samenwerkingspartner. Wij hebben beide de insteek om ons in te zetten voor de jeugd en deze bewust te maken van de wereld om hen heen. Bij ons kan dat door avontuur in de natuur te bieden op ons landgoed in Zeewolde.”

Flevoland