Volledig scherm
De politie zocht gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Daar werd het lichaam van de vermiste Anne Faber gevonden. © ANP

Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

Het lichaam van Anne Faber is gevonden. In de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde werd het levenloze lichaam van de 25-jarige Utrechtse, die sinds vrijdag 29 september werd vermist, aangetroffen.

De politie startte vanochtend op basis van nieuwe onderzoeksinformatie de zoektocht naar Anne in een ander gebied dan waar woensdag werd gezocht. Dit gebied, in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde, werd woensdagavond al afgezet.

Specifieke plek

Vanmorgen werd door forensische experts nader onderzoek gedaan op één specifieke plek in een bosperceel waarvan de politie vermoedde dat Anne Faber daar was verborgen. Enige tijd later werd hier haar lichaam gevonden.

Anne Faber verdween op vrijdagavond 29 september na een lange fietstocht. Sindsdien zochten de politie, de militaire eenheid, vele vrijwilligers en zelfs het leger naar de Utrechtse. 

Verdachte

De 27-jarige Michael P. uit Zeewolde werd maandag 9 oktober aangehouden in verband met de vermissing. Hij blijft verdachte in de zaak. Hij zat eerder al een jarenlange celstraf uit voor zeer gewelddadige verkrachtingen en een reeks overvallen. P. zit nog vast.

Flevoland