Volledig scherm
PREMIUM
Eerder deze maand sloot de gemeente een woning op Buitenplaats Horsterwold. © Bram van de Biezen

‘Maak van recreatiepark Zeewolde een woonwijk’

Maak van vakantiepark Horsterwold een woonwijk; daarmee wordt een aantal problemen in Zeewolde in één klap opgelost. Met dat ‘Ei van Columbus’ komt Zeewolde Liberaal. Dat maakt niet alleen een eind aan de jarenlange ellende en maakt bovendien dreigende bezuinigingen deels overbodig. 

Naar aanleiding van publicaties in de Stentor over de zich verhardende strijd tegen permanent wonen op Buitenplaats Horsterwold zet Cees Steijger van Zeewolde Liberaal vraagtekens bij de opstelling van burgemeester Gorter. Deze gaf aan dat de enige oplossing is dat het een recreatiepark wordt en dat ‘huisje na huisje’ dicht zal gaan. Hij volgt daarmee eerdere besluiten van de gemeenteraad om een einde te maken aan de permanente bewoning. 

 1. Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon
  PREMIUM

  Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon

  Al joggend en gewapend met een vuilniszak zwerfafval verzamelen. De Zweden hebben er een naam voor: plogging. Het is een samenvoeging van ‘plocka upp', Zweeds voor oppikken, en joggen. Nu nog onbekend in Zeewolde, maar wellicht dat het na het eerste plogging-evenement op zaterdag 28 september ingeburgerd raakt. Ben Sonneveld (62), initiatiefnemer en fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, hoopt het van harte.
 2. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM
  video

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland