Volledig scherm
Duiken naar golfballen gebeurt vaker, zoals hier - legaal - in een vijver bij Kaatsheuvel. © Archief

Mannen die golfballen opduiken uit vijver op de bon

Twee mannen hebben in de nacht van zondag op maandag een proces-verbaal gekregen van de politie. De reden was opmerkelijk: ze doken verloren golfballetjes op uit een vijver bij een golfclub in Zeewolde.

Om 01.00 uur troffen agenten van de politie Zeewolde een auto aan, die stond geparkeerd op een vreemde plek in de buurt van de golfbaan. Samen met agenten uit Lelystad werd een korte zoektocht gestart en al snel troffen de agenten op de golfbaan twee mannen in duikpak aan.

Verboden terrein

Tegen de politie verklaarden de mannen golfballen op te duiken om deze vervolgens weer te verkopen. ‘Op de vraag waarom ze dit ’s nachts deden, zeiden ze dat ze geen golfballen op hun hoofd wilden krijgen’, schrijft de politie Lelystad op Facebook.

Toen de duikers de politie zagen aankomen, gooiden ze de buitgemaakte golfballetjes snel weer in het water. Beide mannen kregen een proces verbaal omdat zij zich op verboden terrein begaven. De politie heeft ze van de golfbaan verwijderd.

  1. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
    PREMIUM

    Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

    Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Flevoland