Volledig scherm
Rick Geurtsen op (links) en Michael Robbert Brans. © Michael Robbert Brans

Michael Robbert flikt het: Op één been halve marathon op Chinese Muur voltooien

Op de kop af 4 uur en 59 minuten. Dat is de tijd die Michael Robbert Brans uit Zeewolde gisteren nodig had om de halve marathon op en rondom de Chinese muur af te ronden. Brans is daarmee de eerste sporter op één been én met krukken die de halve marathon op de Chinese muur succesvol afrondt.

De eigenaar van sportschool Tough Ground in Almere kijkt tevreden terug op de uitdaging in China. ,,Het was onwerkelijk allemaal, met een monster parcours over de Chinese muur en door bergen, dorpjes en meer’’, zei Brans achteraf.

De deelname van Brans en zijn maatje Rick Geurtsen, die de halve marathon met een prothese liep, zorgde bovendien voor veel aandacht. ,,Op elke hoek wilde men foto’s en bij elke trap was er gejuich. We zijn best wat gewend, maar dit was echt bizar. Onze deelname was echt geweldig.’’

Volledig scherm
Michael Robbert Brans op de Chinese Muur, in de buurt van Beijing. Foto Thomas Peter © REUTERS
 1. Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon
  PREMIUM

  Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon

  Al joggend en gewapend met een vuilniszak zwerfafval verzamelen. De Zweden hebben er een naam voor: plogging. Het is een samenvoeging van ‘plocka upp', Zweeds voor oppikken, en joggen. Nu nog onbekend in Zeewolde, maar wellicht dat het na het eerste plogging-evenement op zaterdag 28 september ingeburgerd raakt. Ben Sonneveld (62), initiatiefnemer en fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, hoopt het van harte.
 2. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM
  video

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland