Een impressie van het datacenter dat Facebook gaat bouwen in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het datacenter dat Facebook gaat bouwen in Zeewolde. © Meta

Motie van treurnis over ‘geheime’ brief datacenter Zeewolde

Alle partijen in het provinciebestuur van Flevoland voelen zich gepasseerd in de discussies rond de komst van het datacenter in Zeewolde. Ze vinden dat ze door Gedeputeerde Staten onvoldoende zijn geïnformeerd en namen een motie van treurnis tegen het hele college unaniem aan. 

8 reacties

 • van Leeuwen

  7 maanden geleden
  Opmerkelijk dat er zo kort voor de vergadering van 14 december nog zoveel inhoudelijke vragen rondom het realiseren van dit datacenter bestaan bij de raadsfracties en bij PS. De nadelige effecten voor milieu (energie, warmte, water, omgeving, flora) en financieel zijn waarschijnlijk vele malen hoger dan de voorgespiegelde voordelen. Het zou goed zijn als alle nog bestaande vragen éérst worden beantwoord voordat de Raad instemt met de komst van dit datacenter. ON HOLD zetten dus het proces.
 • B Zieleman

  7 maanden geleden
  Dit is dezelfde ongein als met dat vliegveld willen openen in Lelystad. De polder lijkt het afvoerputje van Nederland wel, ook met al die windmolens, en Nederland is weer het afvoerputje van Europa. "Maaaaaarrrrrr mensen, we moeten wél wat aan het klimaat doen, want het gaat niet goed!" Er moeten veel meer huizen gebouwd worden, verstedelijking is juist weer temperatuursverhoging. Omwille alles Lelystad willen openen, ook zoiets. Pure vervuiling! Dit is niet met twee maten meten, maar met tien!
 • Timo Cleton

  7 maanden geleden
  Motie van treurnis🤔 ja dat zal indruk maken, meteen is alles opgelost😂😂😂
 • HAM Boelens

  7 maanden geleden
  En we willen niet dat de grote industrie naar het buitenland gaat!?!?
 • Rinus Vruggink

  7 maanden geleden
  Je mag toch hopen en verwachten dat bij deze aangelegenheid iedereen volledig op de hoogte is. Dat betekent vooraf, voor dat er enige beslissing wordt genomen die onomkeerbaar is. Soms moet je laten zien dat je een echt integere bestuurder of raadslid bent.

Flevoland