Een impressie van het datacenter dat Facebook gaat bouwen in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het datacenter dat Facebook gaat bouwen in Zeewolde. © Meta

Ondanks de zorgen en protesten lijkt het licht op groen te staan voor datacenter in Zeewolde

Wat het datacenter precies op gaat leveren voor Zeewolde is nog onzeker, maar voor de meeste fracties in de gemeenteraad is dat geen aanleiding een besluit over het bestemmingsplan uit te stellen. Half december zal een meerderheid naar verwachting het licht op groen zetten voor het datacomplex.

6 reacties

 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  @J Visser, nu ben ik een ICT-er, dus wellicht niet helemaal objectief in deze. Maar minder data zit er natuurlijk niet in, de informatiebehoefte stijgt exponentieel en zal alleen maar verder toenemen. En waar vraag is komt aanbod. Het doel is zowel nut al vermaak, en dat laatste natuurlijk ook een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van ons leven geworden. Calvinisme is nu eenmaal verleden tijd. Maar of het datacenter perse daar moet komen laat ik in het midden.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  @ag de jong We kunnen voor het klimaat ook kiezen voor minder data. Uiteindelijk biedt meta enkel vermaak en niks nuttigs. Dit is prima landbouwgrond zonder verdroging en de banen die het oplevert zijn in sectoren waar al grote tekorten aan werknemers zijn (ICT en techniek).
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Ik kan niet beoordelen of dit de goede plek is om dat datacenter neer te zetten. Maar het is natuurlijk altijd een goede zaak als zoiets hier in ons land wordt neergezet. We zitten allemaal op de Cloud en iedereen maakt er dus ook gebruik van. En als er wat High Tech naar ons land komt is dat altijd goed. En protesten van die klimaatsekte Extinsion Rebellion, ach, neemt iemand dat soort dwaallichten nog serieus? Ik neem aan dat zij dan geen gebruik maken van Internet, anders is het hypocriet!
 • Roland van der Stelt

  1 jaar geleden
  Het is werkelijk schandalig om dit er doorheen te jassen. Nederland heeft de grootste moeite om groene energie op te wekken en dan kunnen een paar amateurs beslissen dit door te laten gaan. Heel erg triest word ik hiervan.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Als je in een eerder artikel leest dat er zoveel informatie en zo weinig tijd voor de ambtenaren is om zich zeer zorgvuldig te verdiepen in de (ingewikkelde) materie, hoe kun je dan in vredesnaam op zo'n korte termijn, op de juiste gronden een weloverwogen, correcte en allesbepalende beslissing nemen?
 1. Familie, vrienden en onbekenden zoeken naar ‘beperkte’ Paulus Daniels (59) uit Lelystad: ‘Hartverscheurend’
  PREMIUM
  Met video

  Familie, vrienden en onbekenden zoeken naar ‘beperkte’ Paulus Daniels (59) uit Lelystad: ‘Hartver­scheu­rend’

  Familie, vrienden, maar ook tientallen anderen doen vandaag mee aan een grote zoekactie naar Paulus Daniels (59) uit Lelystad. Hij werd op 14 januari voor het laatst gezien, zijn kinderen houden er rekening mee dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. ,,We hopen vandaag duidelijkheid te krijgen’’, zegt zoon Sem (24). ,,Het is onwerkelijk wat er gebeurt.’’
 1. Sein bijna op groen voor grote facelift Batavialand in Lelystad: ‘Hopelijk kwestie van weken’
  PREMIUM

  Sein bijna op groen voor grote facelift Batavia­land in Lelystad: ‘Hopelijk kwestie van weken’

  De grote facelift van Batavialand in Lelystad komt een grote stap dichterbij nu de provincie Flevoland de portemonnee trekt. Het wachten is nog op het ja-woord van de gemeente en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Deze partijen dragen bij aan de ambitieuze plannen. ,,Ik hoop dat het een kwestie van weken is’’, zegt Batavialand-directeur Astrid Hertog.
 2. In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen
  PREMIUM
  Koken & Eten

  In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen

  Plastic verpakkingen, tasjes voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers, die laat de 37-jarige Maaike van Dijk-Bokkers liever links liggen. In plaats daarvan gaat ze al jaren op pad met haar weckpotten, herbruikbare broodzakken en bakjes om zo verpakkingsvrij mogelijk boodschappen te doen. Om anderen hier ook van bewust te maken deelt ze sinds kort speciale stickers uit aan winkeliers in ‘haar’ Nijkerk.