Een impressie van het datacenter dat Facebook gaat bouwen in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het datacenter dat Facebook gaat bouwen in Zeewolde. © Meta

Ondanks de zorgen en protesten lijkt het licht op groen te staan voor datacenter in Zeewolde

Wat het datacenter precies op gaat leveren voor Zeewolde is nog onzeker, maar voor de meeste fracties in de gemeenteraad is dat geen aanleiding een besluit over het bestemmingsplan uit te stellen. Half december zal een meerderheid naar verwachting het licht op groen zetten voor het datacomplex.

6 reacties

 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  @J Visser, nu ben ik een ICT-er, dus wellicht niet helemaal objectief in deze. Maar minder data zit er natuurlijk niet in, de informatiebehoefte stijgt exponentieel en zal alleen maar verder toenemen. En waar vraag is komt aanbod. Het doel is zowel nut al vermaak, en dat laatste natuurlijk ook een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van ons leven geworden. Calvinisme is nu eenmaal verleden tijd. Maar of het datacenter perse daar moet komen laat ik in het midden.
 • J Visser

  2 maanden geleden
  @ag de jong We kunnen voor het klimaat ook kiezen voor minder data. Uiteindelijk biedt meta enkel vermaak en niks nuttigs. Dit is prima landbouwgrond zonder verdroging en de banen die het oplevert zijn in sectoren waar al grote tekorten aan werknemers zijn (ICT en techniek).
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Ik kan niet beoordelen of dit de goede plek is om dat datacenter neer te zetten. Maar het is natuurlijk altijd een goede zaak als zoiets hier in ons land wordt neergezet. We zitten allemaal op de Cloud en iedereen maakt er dus ook gebruik van. En als er wat High Tech naar ons land komt is dat altijd goed. En protesten van die klimaatsekte Extinsion Rebellion, ach, neemt iemand dat soort dwaallichten nog serieus? Ik neem aan dat zij dan geen gebruik maken van Internet, anders is het hypocriet!
 • Roland van der Stelt

  2 maanden geleden
  Het is werkelijk schandalig om dit er doorheen te jassen. Nederland heeft de grootste moeite om groene energie op te wekken en dan kunnen een paar amateurs beslissen dit door te laten gaan. Heel erg triest word ik hiervan.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Als je in een eerder artikel leest dat er zoveel informatie en zo weinig tijd voor de ambtenaren is om zich zeer zorgvuldig te verdiepen in de (ingewikkelde) materie, hoe kun je dan in vredesnaam op zo'n korte termijn, op de juiste gronden een weloverwogen, correcte en allesbepalende beslissing nemen?
 1. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  27

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?

Flevoland