Yvonne van Bruggen
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne van Bruggen © Bram van de Biezen

Onder enorme druk stemt raadslid Yvonne van Bruggen vóór datacenter Zeewolde: ‘Maar ik heb slecht geslapen’

Nare mailtjes, tegensputterende partijkopstukken en het hele land dat meekijkt. Fractievoorzitter Yvonne van Bruggen werd door haar achterban van PvdA-GroenLinks onder grote druk gezet om tegen het datacenter van Meta/Facebook in Zeewolde te stemmen. Maar op het moment suprême klonk donderdagavond ‘voor’ uit haar mond.

16 reacties

 • evert koekkoek

  5 maanden geleden
  Mevr. Yvonne van Bruggen heeft, zo zegt ze slecht geslapen omdat het een lastig besluit was om te nemen. Helaas zullen voor mevrouw van Bruggen nog vele slapeloze nachten volgen wanneer ze ontdekt dat van alles wat Meta heeft toegezegd en beloofd heeft te gaan doen niets maar dan ook werkelijk niets terecht komt. Betekenis voor Zeewolde? Vergeet dat maar. U gaat uit een boze droom ontwaken.
 • J wolters

  5 maanden geleden
  Als je onder druk niet kan presteren en je eigen koers varen , dan ben je niet capabel voor die functie ,fijn zulke bestuurders
 • M.C. Fels

  5 maanden geleden
  Ow, dit is toch wel vreselijk, dat dit soort amateurs zulke vergaande besluiten kunnen nemen. We hebben het hier over een landelijk belang, nl. ons landschap. Dit had nooit aan het nivo van een gemeenteraad mogen worden uitbesteed. Zulke ingrijpende besluiten moeten landelijk genomen worden. VErontrustend dat gemeenteraadsleden hun grenzen niet kennen.
 • J Visser

  5 maanden geleden
  Groot Koerkamp dit datacentrum heeft 0,0 invloed op onze internetsnelheid. De winst van Meta is data. Hoe meer data des te meer winst. Het is slechts opslag. Voegt niks toe aan onze kwaliteit vam leven. Facebook, instagram het is slechts voeding voor zelfverheerlijking.
 • Joost Van Zutphen

  5 maanden geleden
  Bijna iedereen is voor het gebruik van data. De hele energietransitie (mocht die lukken) is gebaseerd op data. Bijna al die data staan zogenaamd 'in the cloud'. In de praktijk staan die in datacenters, zoals ook die van Facebook en Google. Zonder datacenters dus geen energietransitie, geen Netflix, geen YouTube, geen thuiswerken en ga zo maar door. Het volk wil al die dingen en als de meerderheid niet beseft dat daar datacenters voor nodig zijn, ben ik blij dat bestuurders dat wel beseffen.
 1. De angst van boer Sijds (65) begon met dat ene telefoontje: ‘Er liggen vijftig dode kippen in de hoek’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  De angst van boer Sijds (65) begon met dat ene telefoon­tje: ‘Er liggen vijftig dode kippen in de hoek’

  Zijn bedrijf in Zeewolde had de twijfelachtige eer het huidige vogelgriepseizoen te openen. Maar vraag pluimveehouder Sijds Dijkstra (65) niet of hij zich schuldig voelt over de misère in pluimveeland. Dat is de meest stompzinnige vraag die hem in de afgelopen periode werd gesteld. ,,Alsof mijn bedrijf de verspreider is. Als ik niet de eerste was, was het wel een ander bedrijf.”

Flevoland