Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Jan van den End van Madiba Verhuur bv wil in het pand aan het Gildenveld, waar zijn kantoor is gehuisvest, een stuk of zes arbeidsmigranten huisvesten. ,,En er zijn veel meer panden, ik kan makkelijk honderd Polen woonruimte geven.’’ © Ruben Schipper Fotografie

Ondernemer ziet kans om honderd Polen te huisvesten op bedrijventerreinen in Zeewolde

Het bedrijf Madiba Verhuur bv krijgt van de gemeente Zeewolde een preventieve dwangsom opgelegd. Als Madiba nog ooit ergens binnen de gemeente arbeidsmigranten onderdak biedt zonder vergunning, moet het betalen.

En dat terwijl er volgens Madiba juist enorm veel vraag is naar huisvesting in Zeewolde voor arbeidsmigranten, en er volop kansen liggen. Vooral in leegstaande panden op kleine bedrijventerreinen in en bij het dorp.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland