Zeewolde, met aan de horizon de landbouwgronden waar Eemvallei Stad zou moeten verrijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeewolde, met aan de horizon de landbouwgronden waar Eemvallei Stad zou moeten verrijzen. © Maarten van de Biezen

Ontwikkelaars willen massale woningbouw in groene gebieden (waar ze dik aan kunnen verdienen)

Grote projectontwikkelaars lobbyen bij partijen in de Tweede Kamer voor massale woningbouw in groene gebieden waar zij zelf veel grondbezit hebben. Lokale overheden zien dit niet zitten. Onder meer bij Zeewolde zijn plannen voor een nieuwe stad in de weilanden.

26 reacties

 • Cor Kassies

  11 maanden geleden
  Lobby is gewoon Corruptie
 • HJ Veltkamp

  11 maanden geleden
  Mooi voorbeeld waarom NL in de top 20 staat van meest corrupte landen ter wereld. Een reputatie komt echt niet uit de lucht vallen. Het financiële belang van de ontwikkelaars is nooit de reden geweest voor Terpstra en Koerhuis om deze gebieden aan te wijzen. Nee, logisch het gaat om hun eigen financiële gewin.
 • Andre Eggerding

  11 maanden geleden
  @ Bianca de Wals, dit kabinet is er door de inwoners van dit land neergezet door op ze te stemmen. Met rechts wil niemand regeren en met links zouden we nog slechter af zijn. Kijk maar eenhoorn links stemt in Europa.
 • Sina Hogeboom

  11 maanden geleden
  Nou nou wat geven ze om de natuur niet normaal maar ze bouwen wel alles vol.Hoezo stikstof allemaal flauwekul,is dat veel mensen scheiden ook stikstof uit.
 • Andre Eggerding

  11 maanden geleden
  @Jos Thomassen, ik woon in een gemeente die gronden aankocht om vol te bouwen. Verlies 54 miljoen. Ambtenaren verstaan het vak van projektontwikkelaar niet.