Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Op helft van de daken in Zeewolde komen zonnepanelen

Energieneutraal is niet genoeg voor Zeewolde. Het dorp heeft dat doel al bereikt en zet nu in op 200 procent in 2030. Oftewel Zeewolde gaat twee keer zoveel energie produceren dan het verbruikt. Burgemeester en wethouders komen nu met een plan om te bereiken.

Op de helft van de daarvoor geschikte daken in Zeewolde moeten de komende jaren zonnepanelen worden geplaatst. Ook wil de gemeente aanjager zijn bij de bouw van grote zonneparken in het buitengebied.

Zeewolde is al zes jaar op rij koploper in Nederland als het om het opwekken van duurzame energie gaat. Dat heeft alles te maken met het grote aantal windmolens in het buitengebied.

  1. Volop windmolens in Zeewolde en toch is FvD er de grootste: ‘Ik heb geen idee op wie ik nou gestemd heb’
    PREMIUM

    Volop windmolens in Zeewolde en toch is FvD er de grootste: ‘Ik heb geen idee op wie ik nou gestemd heb’

    Zeewolde is koploper duurzame energie, met zo'n driehonderd windmolens wekken ze alle stroom voor de gemeente ermee op. Dat juist daar Forum voor Democratie de grootste partij is geworden, de partij die tegen windmolens is, is op zijn zachts gezegd verwonderlijk. Gert Jan Ransijn is de lijsttrekker van het Forum, maar niemand kent hem. Hoe denken de Zeewoldenaren erover?

Flevoland