Volledig scherm
Een fotocollage van de vuurwerkoefeningen die de politie gisteren en vandaag hield in Zeewolde. © Politie Zeewolde

Politie zorgt in Zeewolde zelf voor vuurwerkoverlast

Inwoners van Zeewolde kunnen gisteren en vandaag zijn opgeschrikt door harde vuurwerkknallen. Uit een Facebookbericht op de pagina van politie Zeewolde blijkt dat de politie hiervoor zelf verantwoordelijk was; het betrof een oefening van politie Midden-Nederland met politiehonden.

De oefening was voornamelijk gericht op vuurwerkgewenning voor de politiehonden die moeten leren omgaan met het geluid en de geur van vuurwerk en rondvliegende vuurwerkresten. Onder het kopje ‘Excuses voor de noodzakelijke overlast’ legt de politie uit dat er op en rond het terrein van de Groene Schuur in Zeewolde is geoefend.

Overlast

‘Om de oefening zo realistisch mogelijk te houden is er gekozen voor de Groene Schuur. Het voordeel is dat het buiten de bebouwde kom ligt met een goeie infrastructuur. Het nadeel is dat ondanks het zoveel mogelijk rekening houden met overlast voor omwonenden, wij niet alle overlast kunnen voorkomen’, aldus de politie.

De reden dat zij pas na de oefeningen met dit bericht naar buiten kwamen, was om zo weinig mogelijk publieke aandacht te genereren, zodat de oefening ongestoord kon verlopen en optimaal kon worden getraind.

‘Nogmaals onze excuses voor de overlast maar hartelijk dank voor uw begrip! Dit ook namens diensthond Cas, rechtsonder op de foto’, besluit de politie het bericht.

Flevoland