Volledig scherm
Volop activiteiten bij boerderij Huize Horsterwold

Proeven aan de steentijd

ZEEWOLDE - Bij de prehistorische boerderij 'Huize Horsterwold' vindt zondag 14 april de opening plaats van het steentijdseizoen.

Onder meer kan worden ervaren hoe mensen zo'n vijfduizend jaar geleden leefden.

Met deze dag geven Staatsbosbeheer en de Universiteit Leiden het startschot voor een seizoen vol activiteiten rond het thema 'prehistorie.'

Op het eilandje bij Huize Horsterwold wordt een voorproefje gegeven van deze activiteiten en wordt een indruk gegeven wat er dit jaar in en rond de boerderij te gebeuren staat. Onder meer staat er geschiedenisles in de buitenlucht op het programma voor de basisscholen.

Door studenten en docenten van de Universiteit Leiden wordt een presentatie gegeven over het doorlopende onderzoek dat er rond de boerderij wordt gedaan. Mensen die willen weten hoe er duizenden jaren geleden werd gekookt, kunnen aanschuiven bij de workshops prehistorisch koken. Ook zijn er workshops over vuursteenbewerken, potten maken en bakken en wordt getoond hoe textiel wordt vervaardigd van boombast. De demonstraties vinden doorlopend plaats tussen 11 en 17 uur.

Er zijn steentijdwandelingen voor jong en oud om 12, 14 en 16 uur. Om 11,13 en 15 uur zijn er rondleidingen door het huis van studenten. Om 12.30 en 15 uur is er een workshop vuursteen bewerken van dertig minuten door Diederik Pomstra van Het Stenen Tijdperk.

De boerderij is per fiets of lopend te bereiken vanaf de parkeerplaats aan de Groenewoudseweg naast de werkschuur van Staatsbosbeheer. De route naar de boerderij is ongeveer een kilometer lang, voert voornamelijk over verhard fietspad en wordt duidelijk aangegeven.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Flevoland