Volledig scherm
© Thinkstock

'Raad in uw Straat' wordt door motie van kracht in Zeewolde

ZEEWOLDE - De raadsleden in Zeewolde trekken vanaf volgend voorjaar de wijk in. Het was een wens van Leefbaar Zeewolde en het wordt werkelijkheid door de unanieme steun die de partij kreeg voor een motie hierover tijdens de begrotingsbehandeling.

Onder de noemer Raad in uw Straat worden 'op een goed bereikbare locatie met voldoende ruimte' burgers door de raadsleden betrokken bij de lokale politiek. Tijdens zo'n avond luisteren de raadsleden naar de wensen van de inwoners en kijken ze hoe de leefbaarheid in de buurt verbeterd kan worden.

Speed-dating
Leefbaar Zeewolde heeft er al een idee over hoe dit in zijn werk gaat. De partij stelt voor te beginnen met een speed-dating sessie waar burgers met raadsleden kunnen praten. Vervolgens een presentatie over de wijk en de speciale punten die aandacht vragen.

In het daarop volgende beraad worden de gedane voorstellen bediscussieerd. Fractievoorzitter Ben Sonneveld: "Inwoners krijgen hierbij ook de mogelijkheid om in te spreken en problemen en oplossingen aan te dragen." De gemeenteraad neemt de ingebrachte onderwerpen mee naar de volgende raadsvergadering waar via moties mogelijke wensen kunnen worden geconcretiseerd.

Flevoland