Blijft dit landbouwgrond, of komt er een groot datacenter van Facebook? Terwijl de gemeenteraad Zeewolde volgende week een besluit wil nemen, steekt het Rijksvastgoedbedrijf nu een stokje voor de plannen.
Volledig scherm
Blijft dit landbouwgrond, of komt er een groot datacenter van Facebook? Terwijl de gemeenteraad Zeewolde volgende week een besluit wil nemen, steekt het Rijksvastgoedbedrijf nu een stokje voor de plannen. © Foto Freddy Schinkel

Rijk wil vruchtbare landbouwgrond niet verkopen aan Facebook zonder garanties over duurzaamheid

Het Rijksvastgoedbedrijf ligt dwars bij de plannen van Facebook om in Zeewolde op landbouwgrond van het Rijk een van de grootste datacentra van Europa te bouwen. De grond- en vastgoedbeheerder van de overheid wil tachtig hectare boerenland in Zeewolde voorlopig niet aan Facebook verkopen, meldt NRC.

5 reacties

 • willem eriks

  1 maand geleden
  breng onderstaande wijsheden ook dhr. E.Nijpels aan het verstand.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  De euros blinkeren en ineens zijn co2, stikstof , huizenschaarste en energietekorten als sneeuw voor de zon verdwenen.. Ach.. later lossen we ook deze aankomende blunder weer met veel belastinggeld op..
 • J Visser

  1 maand geleden
  Zo is het Gerrit. Hoe kun je een datacenter voorrang geven op aansluiting en daarmee zonnepanelen en windmolens passeren en ondertussen zou het 5 voor 12 zijn voor ons klimaat. We zullen ook iets moeten doen aan het energie verbruik anders zijn alle duurzame energiebronnen die je bijplaatst dweilen met de kraan open.
 • Auke de Jager

  1 maand geleden
  Nee men legt er liever zonnepanelen op 🤮🤮🤮🤮
 • Gerrit Timmerman

  1 maand geleden
  Mijn jaar dreigt nog goed te worden. Eindelijk -hoop ik- begint de hele overheid nu te begrijpen dat de energietransitie, de klimaatadaptatie en de warmtetransitie een onafscheidelijke drie=eenheid zijn geworden en dat ze zo hier en daar toch haaks op elkaar staan. Nummer vier komt nog nl. het niet gebruiken, maar dat is in de beleving van de politiek even iets te veel bevoogding gedurende de kabinetsformatie. Er is hoop.

Flevoland