Volledig scherm
Selina Roskam van Scoutinglandgoed Zeewolde (achter links) ontving het certificaat van Hulda Sólrún Guðmundsdóttir van scoutingbond WOSM Europe (tweede van rechts), onder het toeziend oog van internationale scouts tijdens Roverway 2018. © Scouting Nederland

Scoutinglandgoed Zeewolde krijgt keurmerk duurzaamheid

Het Scoutinglandgoed Zeewolde, waar op dit moment 4500 scouts verblijven tijdens Roverway 2018, heeft het SCENES-keurmerk ontvangen; een internationaal scoutingcertificaat voor duurzaamheid.

Het keurmerk werd uitgereikt door Hulda Sólrún Guðmundsdóttir, vice-chair van WOSM Europe, een van de scoutingwereldbonden. Scoutinglandgoed Zeewolde is na het terrein Ada's Hoeve in Ommen het tweede terrein in Nederland dat het certificaat ontvangt.

Het SCENES-certificaat (Scout Centre of Excellence for Nature and Environment) wordt toegekend aan  scoutingterreinen die op het gebied van duurzaamheid voorop lopen. 

Badge

Een aantal internationale scouts van Roverway 2018 waren aanwezig bij de uitreiking van het certificaat. Voorafgaand aan de uitreiking ontvingen zij uit handen van Selina Roskam, SCENES-coördinator van Scoutinglandgoed Zeewolde, een speciale badge voor hun deelname aan het Go Green Environmental Programme tijdens Roverway 2018, meldt Scouting Nederland in het persbericht hierover.

Afval

,,Het Scoutinglandgoed in Zeewolde is een heel jong terrein, dat nergens mee te vergelijken is. Wat we hier aan het bouwen zijn is uniek in Nederland'', zegt Roskam in het persbericht. ,,Vanaf het begin af aan is duurzaamheid een belangrijke pijler geweest. Het werd overal direct in meegenomen. Dat was best wel eens lastig, want alles is nog nieuw en moet nog over nagedacht worden, zoals bijvoorbeeld het afval inzamelen. Dat we nu dit certificaat mogen ontvangen is geweldig en zorgt ervoor dat veel scouts én niet-scouts van dit prachtige natuurlijke terrein kunnen genieten.''

Flevoland