Volledig scherm
© pixabay.com

Strafvermindering na doodslag op echtgenote

ZEEWOLDE/LELYSTAD De Hoge Raad vindt dat de inmiddels 54-jarige G.T. uit Soesterberg vier maanden minder lang hoeft vast te zitten na het doden van zijn echtgenote Moniek, in juni 2009. Het lichaam van de vrouw werd indertijd gevonden in een caravan op camping Flevonatuur in Zeewolde.

De rechtbank legde de man indertijd tien jaar cel op en tbs met dwangverpleging. De man ging in hoger beroep, maar ving bot. Hij kreeg bij het hof een hogere straf: twaalf jaar en zes maanden cel. Uiteindelijk heeft de Hoge Raad daar vier maanden vanaf getrokken. Dat laatste heeft te maken met de termijn waarbinnen de Hoge Raad uitspraak doet. De raad moet na het instellen van een cassatieberoep binnen zestien maanden uitspraak doen. Dat is niet gebeurd. Daarom heeft man recht op strafvermindering.

De politie vond het stoffelijk overschot van de 48-jarige vrouw van T. indertijd na klachten over stankoverlast rondom de caravan. De vrouw lag onderaan het bed, gewikkeld in een groot zeil. Over haar hoofd zat een plastic vuilniszak en om haar nek een riem van een badjas. Haar man werd enkele weken later aangehouden. In zijn auto werd onder meer een boek gevonden waarin stond hoe je een lijk wegwerkt.

Flevoland