Een impressie van het datacenter dat Facebook gaat bouwen in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het datacenter dat Facebook gaat bouwen in Zeewolde. © Meta

Teleurgesteld GroenLinks breekt na 16 jaar met PvdA in Zeewolde na beslissende stem vóór datacenter

UPDATEGroenLinks stopt na zestien jaar per direct de samenwerking met de Partij van de Arbeid in Zeewolde. De partij is tegen de komst van het datacenter van Meta/Facebook naar de polder. Maar raadsleden Yvonne van Bruggen en Jan Klop stemden voor.

11 reacties

 • roel Pan

  5 maanden geleden
  Oké Jeroen Verhoef. Is je achtertuin groot genoeg voor zo'n 180 windmolens? En Pieter J. den Ouden: goedbeschouwd zijn de boeren al onderdeel van een communistisch systeem; een groot deel van hun inkomen wordt betaald door de staat, 790 miljoen per jaar!
 • Jeroen Verhoef

  5 maanden geleden
  Datacenters zijn juist beter voor het millieu gezien ze vele hardware-matige servers vervangen voor virtuele servers op gedeelde hardware. Het data-center van Meta levert direct 400 banen op en daarnaast meerdere indirecte banen door verhuur van cloudspace/services. Overigens wordt het windpark in Flevoland vernieuwd en zou er dus in Zeewolde voldoende capaciteit moeten zijn zonder grote aanpassingen van het net, wij hebben geen probleem met windmolens in onze achtertuin.
 • Martin Bolhuis

  5 maanden geleden
  Lijkt mij iets dat landelijk door GroenLinks en de PvdA recht moet worden getrokken. Datacenters zijn slecht voor het milieu.
 • evert koekkoek

  5 maanden geleden
  @Joost, in plaats van data in de wolken de PvdA in de wolken.
 • b joosten

  5 maanden geleden
  hele GroenLinks moet zijn mond houden over datacenter . zolang zij gebruikmaken van facebook gebruiken zij data . en het moet ergens opgeslagen worden heb je hun facebook pagina wel eens gezien hoeveel berichten er staan . maar dat is met alle linkse clubjes zoals greenpeace die tegen datacenter zijn maar ze maken gebruiken wel facebook en whatsapp . zou zeggen ga weg van facebook er zo tegen een datacenter bent

Flevoland