Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Uitstel dwangsom op recreatieterrein Zeewolde door geldtekort

De gemeente Zeewolde mag voorlopig niet overgaan tot invordering van een dwangsom van 25.000 euro wegens verhuur aan vijf Poolse arbeidsmigranten van een recreatiewoning op Buitenplaats Horsterwold.

Dit heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State beslist. Die heeft het invorderingsbesluit geschorst omdat de eigenares van de woning zegt de dwangsom niet te kunnen betalen. 

De voorzieningenrechter is nog niet inhoudelijk op de zaak ingegaan maar heeft alleen voorlopig de druk van de ketel gehaald. Zeewolde moet wachten op de uitslag in de bodemprocedure in de loop van volgend jaar zal dienen.

Verhuurbureau

De eigenares ontkent niet dat haar vakantiehuis verhuurd is geweest aan arbeidsmigranten. Maar ze zegt dat ze daar niets aan kan doen. Het was geregeld via een verhuurbureau. 

Afgelopen mei kreeg ze te maken met een huurder die zich voordeed als een recreant die met zijn gezin op Horsterwold de vakantie wilde doorbrengen. Deze huurder kwam via een bemiddelaar die daar ook niets aan kon doen, zegt ze. 

Uit angst voor de gemeente is de eigenares voortaan altijd persoonlijk aanwezig bij het overhandigen van de sleutels van haar vakantiehuis.

Flevoland