Twee hallen van het datacentrum van Meta in het Deense Odense. In Zeewolde wilde Meta een soortgelijk complex bouwen, maar dan met vijf datahallen. Die komen er definitief niet meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee hallen van het datacentrum van Meta in het Deense Odense. In Zeewolde wilde Meta een soortgelijk complex bouwen, maar dan met vijf datahallen. Die komen er definitief niet meer. © Ard Jongsma

Van aanwinst tot splijtzwam: hoe het grootste datacentrum van Europa toch niet in Zeewolde kwam

Meta (van Facebook) zou in Zeewolde het grootste datacentrum van Europa bouwen. Lokale politici zagen gouden bergen voor hun polderdorp en legden de rode loper uit voor de Amerikaanse techgigant. Maar het liep anders. De bevolking keerde zich tegen de energieslurper en nu trekt Meta de stekker eruit. Reconstructie van een onvermijdelijk debacle.

2 reacties

  • Bosma

    1 maand geleden
    Klasse van de bewoners van Zeewolde om massaal op Leefbaar te stemmen. Leefbaar is er tenminste voor de bewoners in tegenstelling tot de oude garde die alleen maar voor eigen glorie op het pluche zat.
  • W. Kloppenburg

    1 maand geleden
    Dat krijg je als eenvoudige dorpsbestuurders het zakenmannetje gaan uithangen en zich laten piepelen door echte zakenmannen. Goed dat de Rijksoverheid een streep door die idioterie haalt.

Flevoland