Volledig scherm
Veteranen op motoren rijden vandaag naar Hilversum en doen onder meer Zeewolde aan. © Ruben Schipper

Veteranen met motors staan stil bij vliegermonument Zeewolde

Een bijzondere stoet stond vrijdagmiddag stil bij het vliegermonument bij De Verbeelding in Zeewolde. Een groep rijders van de Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders (SNVM) kwam tijdens de tocht naar Hilversum langs het monument. Daar vond een herdenking plaats met onder meer een minuut stilte voor hen die ontvallen zijn.

De Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders heeft als doel om jaarlijks ritten te organiseren voor individuele veteranen die motor en/of trike rijden. Eén van de tochten wordt georganiseerd voorafgaand aan en in combinatie met de Nederlandse Veteranendag, op deze zaterdag. SNVM wil de Nederlandse samenleving hiermee op een positieve manier attenderen op het bestaan van veteranen. De deelnemers zijn na diverse bezoeken, zoals in Zeewolde, vrijdagavond vanuit verschillende windhoeken samen gekomen in Hilversum. Vanaf daar trekken ze zaterdag samen richting het Malieveld in Den Haag voor onder meer het defilé.

Rouwlinten

De motorfietsen die deelnemen aan de jaarlijkse parade zijn versierd met zwarte rouwlinten. Aanleiding hiervoor is een ongeluk vorige in week in de Verenigde Staten, waarbij zeven mensen op de motor zijn aangereden en omgekomen. Een aantal van hen was veteraan. 

Flevoland