Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de VISdag in Zeewolde zijn er allerlei workshops, waaronder vissen op karper. © Sander Boer

Vissen met een blikje maïs en een fiets in Zeewolde

Met een blikje maïs, een fiets of een skateboard en natuurlijk een hengel het water afstruinen. ,,Dat vindt de jeugd leuk tegenwoordig.’’ Karpervissen en streetfishing komen ook aan bod tijdens de VISdag die zaterdag 31 augustus wordt gehouden in Zeewolde. 

Het evenement, georganiseerd door hengelsportverenigingen uit Zeewolde, Lelystad-Dronten, Nijkerk, Harderwijk en Elburg, is bedoeld voor jongeren tussen 9 en 18 jaar die een keer willen vissen of beter willen leren vissen. Ze kunnen van 9.00 tot 16.00 uur samen met ervaren sportvissers vissen op onder andere voorn, brasem, karper, baars, snoek en snoekbaars. 

 1. Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon
  PREMIUM

  Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon

  Al joggend en gewapend met een vuilniszak zwerfafval verzamelen. De Zweden hebben er een naam voor: plogging. Het is een samenvoeging van ‘plocka upp', Zweeds voor oppikken, en joggen. Nu nog onbekend in Zeewolde, maar wellicht dat het na het eerste plogging-evenement op zaterdag 28 september ingeburgerd raakt. Ben Sonneveld (62), initiatiefnemer en fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, hoopt het van harte.
 2. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM
  video

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland