Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de VISdag in Zeewolde zijn er allerlei workshops, waaronder vissen op karper. © Sander Boer

Vissen met een blikje maïs en een fiets in Zeewolde

Met een blikje maïs, een fiets of een skateboard en natuurlijk een hengel het water afstruinen. ,,Dat vindt de jeugd leuk tegenwoordig.’’ Karpervissen en streetfishing komen ook aan bod tijdens de VISdag die zaterdag 31 augustus wordt gehouden in Zeewolde. 

Het evenement, georganiseerd door hengelsportverenigingen uit Zeewolde, Lelystad-Dronten, Nijkerk, Harderwijk en Elburg, is bedoeld voor jongeren tussen 9 en 18 jaar die een keer willen vissen of beter willen leren vissen. Ze kunnen van 9.00 tot 16.00 uur samen met ervaren sportvissers vissen op onder andere voorn, brasem, karper, baars, snoek en snoekbaars. 

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland