Volledig scherm
PREMIUM
Voedselbos Zeewolde wordt deze week officieel geopend. Lydia Waterreus (l) en Evelyn Derksen tussen de rode bessen, zijn de bedenkers en initiatiefnemers. Op de achtergrond Marleen Wessels, die de fondsenwerving verzorgt. © Ruben Schipper

Voedselbos Zeewolde open voor publiek, de komende vijf jaar 150 hectare nieuw voedselbos erbij in Nederland

Het voedselbos in Zeewolde wordt deze week officieel geopend. Na een jaar van oude bomen rooien en nieuwe aanplanten is het voedselbos klaar om in gebruik genomen te worden.

Het voedselbos Zeewolde is inmiddels toegankelijk voor wandelaars, maandag is er een informatiebord en een toegangshek geplaatst bij de ingang. Oranje, gele en roze bloemen bloeien en overal staan jonge boompjes en struiken, die de komende jaren moeten uitgroeien tot volwassen struiken en bomen. Het jonge bos is aangeplant rond een poel, waar zandbijen in de oever hun holen graven en kikkers kwaken.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.
  2. Gedeputeerde Hofstra: ‘Strengere stikstofregels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Gedeputeer­de Hofstra: ‘Strengere stikstofre­gels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Het handhaven van de strengere stikstofregels in Flevoland is in het belang van de hele provincie. Dat stelt gedeputeerde Harold Hofstra, die in tegenstelling tot zijn collega’s in onder meer Overijssel en Gelderland de net afgesproken strengere maatregelen niet introk. ,,Dan zouden we alles op slot zetten, we wilden met deze maatregelen juist de vergunningverlening weer vlot trekken, Flevoland-breed. Zonder die beleidsregels staat alles stil, dat vonden wij onverantwoord en wij hebben een algemeen belang om dat weer op gang te trekken.’’

Flevoland