Waar plan Zeewolde hapert, past Facebook precies in het plaatje van Odense 2.0

videoErg opvallen doen de enorme gebouwen gek genoeg niet tussen de andere bedrijfspanden. De naam Facebook is nergens zichtbaar. En wie het terrein van het datacenter op wil, stuit op een vriendelijk en vastberaden ‘nee’. Wat bij een eerste verkenning in de vroeg invallende duisternis hier in het Deense Odense wel in het oog springt, is de felle verlichting. 

3 reacties

 • Oskam

  5 maanden geleden
  Nederland: 517 inwoners per km2. Denemarken: 136 inwoners per km2. Dat alleen al maakt dat het appels met peren vergelijken is
 • Joost Van Zutphen

  5 maanden geleden
  Hoe je het ook went of keert... ..we willen de energietransitie, we willen thuiswerken.. ..en daar zijn al veel datacenters van Facebook en Google voor nodig (die datacenters vormen de ruggengraat van de 'cloud' waarin we de gegevens opslaan). Als je dan ook nog Netflix, YouTube e.d. wil.. ..dan heb je heel veel meer datacenters nodig. Dus ook in Nederland. Het blijft beter onze patiëntgegevens, bankgegevens en dergelijke in een Nederlandse (beveiligde) 'cloud' te hebben dan in Rusland of zo.
 • E Goedhart

  5 maanden geleden
  Als ze er in Odense zo blij mee zijn, laat ze daar dan nog zo'n ding bouwen.
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Randmeereilanden voor het eerst open voor evenementen: ‘Verwacht geen Lowlands op het water’
  PREMIUM

  Randmeerei­lan­den voor het eerst open voor evenemen­ten: ‘Verwacht geen Lowlands op het water’

  De Randmeren zijn booming. ’s Zomers liggen de havens vol en het aanbod aan wateractiviteiten wordt elk jaar groter. Gastvrije Randmeren speelt in op deze toenemende populariteit door de rode loper uit te rollen voor nieuwe activiteiten en initiatieven. Binnenkort wordt een vaarroutenetwerk gelanceerd en deze zomer zijn de Randmeereilanden het decor van een cultuurfestival. ,,Dat kan de deur openzetten voor meer evenementen.’’

Flevoland