Volledig scherm
Verlichte en versierde scoutingboten varen zaterdag 11 augustus bij Zeewolde. © Scouting Nederland

Waterscouts bieden Zeewolde gondelvaart

updateRuim vijfhonderd verlichte en versierde zeilboten en motorboten van scouting varen zaterdag 11 augustus bij Zeewolde. De gondelvaart is bedoeld als bedankje voor het tiendaagse waterkamp op Scoutinglandgoed Zeewolde. 

Het internationale evenement Roverway 2018 met 4.500 roverscouts is 2 augustus afgesloten, maandag 6 augustus komen ongeveer 4.000 waterscouts uit Nederland naar Nawaka 2018.  

Nuldernauw

Nawaka staat voor Nationaal Waterkamp, een kamp voor ongeveer 4000 waterscouts van 7 tot 18 jaar van Scouting Nederland. Tien dagen lang ondernemen de scouts allerlei activiteiten op en rondom het water van het Nuldernauw. De Nawaka wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Zeewolde. 

Het kamp wordt dinsdag 7 augustus officieel geopend op het Raadhuisplein in Zeewolde door burgemeester Gerrit Jan Gorter. Vanaf 13.00 uur druppelen alle 4000 waterscouts binnen en om 14.00 uur begint voor hen een show, met theater en muziek. Het plein is dan afgesloten voor anderen.

De gondelvaart van zaterdag 11 augustus is een lange optocht van zo'n 450 verlichte en versierde boten lelievletten- en schouwen (speciaal voor scouting ontworpen zeil-, roei- en wrikboten) en tachtig motorboten. Ze gaan rond 21.00 uur varen.

Waterballen

Vanaf 17.00 uur zijn er activiteiten in en rond de Aanloophaven. Op het Raadhuisplein staan dan lokale foodtruckers en er is live muziek. Er zijn flyboardemonstraties en waterballen om zelf te proberen. Verder worden rondvaarten gehouden over het Wolderwijd. 

Flevoland