Volledig scherm
Gerben Dijksterhuis is nu nog wethouder in Zeewolde. Hij wordt per 15 juni burgemeester van Borsele in Zeeland. © gemeente Borsele

Wethouder Gerben Dijksterhuis wordt burgemeester Borsele

Gerben Dijksterhuis (42) uit Zeewolde wordt burgemeester van Borsele. Dijksterhuis is lid van de ChristenUnie en is sinds 2010 wethouder voor zijn partij in Zeewolde. Sinds 2014 vertegenwoordigt hij ook het CDA in het college.

Gisteravond heeft de gemeenteraad van het Zeeuwse Borsele Dijksterhuis unaniem voorgedragen als opvolger van Jaap Gelok. Hij wordt op 15 juni geïnstalleerd. ,,Ik ben er heel erg blij mee'', zei hij in een eerste reactie. ,,Borsele is een prachtige gemeente met van alles wat. Ik ben er uiteraard gaan kijken en had er wel een klik mee.'' Juist de combinatie van enerzijds een plattelandsgemeente en aan de andere kant de industrie maakt de functie voor hem extra aantrekkelijk.

De gemeente Borsele is vooral bekend vanwege de kerncentrale en de centrale opslag voor radioactief afval. De gemeente op Zuid-Bevelend heeft bijna 23.000 inwoners. 

Voor hij wethouder werd in Zeewolde heeft Dijksterhuis diverse commerciële functies gehad. Eerst in de foodsector in Amsterdam en Zwolle en daarna bij Amfors, de sociale werkvoorziening in Amersfoort. 

Op de functie van burgemeester in Borsele hadden 25 mensen gesolliciteerd. De vertrouwenscommissie had met vijf personen gesproken. 

  1. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
    PREMIUM

    Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

    Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Flevoland