Volledig scherm
Gerben Dijksterhuis is nu nog wethouder in Zeewolde. Hij wordt per 15 juni burgemeester van Borsele in Zeeland. © gemeente Borsele

Wethouder Gerben Dijksterhuis wordt burgemeester Borsele

Gerben Dijksterhuis (42) uit Zeewolde wordt burgemeester van Borsele. Dijksterhuis is lid van de ChristenUnie en is sinds 2010 wethouder voor zijn partij in Zeewolde. Sinds 2014 vertegenwoordigt hij ook het CDA in het college.

Gisteravond heeft de gemeenteraad van het Zeeuwse Borsele Dijksterhuis unaniem voorgedragen als opvolger van Jaap Gelok. Hij wordt op 15 juni geïnstalleerd. ,,Ik ben er heel erg blij mee'', zei hij in een eerste reactie. ,,Borsele is een prachtige gemeente met van alles wat. Ik ben er uiteraard gaan kijken en had er wel een klik mee.'' Juist de combinatie van enerzijds een plattelandsgemeente en aan de andere kant de industrie maakt de functie voor hem extra aantrekkelijk.

De gemeente Borsele is vooral bekend vanwege de kerncentrale en de centrale opslag voor radioactief afval. De gemeente op Zuid-Bevelend heeft bijna 23.000 inwoners. 

Voor hij wethouder werd in Zeewolde heeft Dijksterhuis diverse commerciële functies gehad. Eerst in de foodsector in Amsterdam en Zwolle en daarna bij Amfors, de sociale werkvoorziening in Amersfoort. 

Op de functie van burgemeester in Borsele hadden 25 mensen gesolliciteerd. De vertrouwenscommissie had met vijf personen gesproken. 

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland