Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf. © Thinkstock

Wolf duikt voor het eerst op in Flevoland en doodt schaap in Zeewolde

De wolf heeft nu ook de polder ontdekt. In de eerste week van juni is in Zeewolde een schaap doodgebeten. Volgens Faunafonds BIJ12, dat de dna-sporen op het dode dier heeft onderzocht, is de dader zonder twijfel een wolf.

Het is de eerste keer dat het roofdier opduikt in Flevoland. De afgelopen jaren zijn vaker wolven gespot in ons land, ook in de buurt van het nieuwe land. In februari werd een wolf op film vastgelegd bij de polder Arkemheen in Putten. De dagen daarvoor was het dier gespot in Elst, Bennekom en Veenendaal. 

 1. Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon
  PREMIUM

  Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon

  Al joggend en gewapend met een vuilniszak zwerfafval verzamelen. De Zweden hebben er een naam voor: plogging. Het is een samenvoeging van ‘plocka upp', Zweeds voor oppikken, en joggen. Nu nog onbekend in Zeewolde, maar wellicht dat het na het eerste plogging-evenement op zaterdag 28 september ingeburgerd raakt. Ben Sonneveld (62), initiatiefnemer en fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, hoopt het van harte.
 2. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM
  video

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland