Zeewolde wijst vlindermonument aan als gedenkplek Anne Faber

VideoMensen die hun verdriet of medeleven willen uiten in verband met de dood van Anne Faber kunnen terecht bij het vlindermonument in Zeewolde. Bij het monument is ruimte om bloemen te leggen en een kaarsje aan te steken.

Dat laat de gemeente Zeewolde weten.

Het vlindermonument staat aan het Kluunpad, vlakbij de ijsbaan in het hart van het dorp. Het monument werd opgericht nadat op 17 oktober 2004 vijf Zeewoldenaren overleden bij een ernstig ongeluk.

,,Het is inmiddels een plek geworden om iedereen te herdenken die Zeewolde is ontvallen'', vertelt een woordvoerster van de gemeente. ,,Daarom is dit nu ook de centrale plek om bloemen te leggen of een kaarsje aan te steken voor Anne Faber.'' Als het aan de gemeente ligt komt er geen nieuwe gedenkplek op of bij de locatie waar Anne donderdag werd gevonden.

Verschrikkelijk

Annick kollen uit Zeewolde legt bloemen neer bij het Vlindermonument. ,,Ik wil graag iets doen, mijn medeleven tonen aan de familie van Anne. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Zelf heb ik ook twee dochters. Je probeert je kinderen altijd te behoeden voor zoiets vreselijks. En dan gebeurt het toch. Dat maakt mij verdrietig.''

Volledig scherm
Het vlindermonument in Zeewolde. © Kevin Hagens

Flevoland