Volledig scherm
© Thinkstock

Zeewolde wil af van 'lappendeken'

ZEEWOLDE - De gemeente Zeewolde wil de 'lappendeken van samenwerkingsverbanden' terugdringen en stopt daarom de samenwerkingsregeling met de Regio Noord-Veluwe op het gebied van Leerlingzaken. Regio Noord-Veluwe (RNV) is een samenwerkingsverband van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Op een aantal beleidsvelden nemen ook de gemeenten Epe, Hattem, Heerde, Nijkerk en Zeewolde deel. De samenwerking is gericht op wonen, werken en recreëren.

Voor de organisatie heeft de uittreding van Zeewolde geen financiële gevolgen. Als de regeling op 1 januari stopt blijft Zeewolde de diensten op het gebied van Leerlingzaken afnemen, maar dan via een overeenkomst. Op informele basis, zonder schriftelijke afspraken, gebeurt dit al voor de taak sociale recherche.

De overeenkomst die Zeewolde met RNV wil aangaan geldt voor een periode van een jaar. Na die tijd kan er met een jaar worden verlengd. Zeewolde ziet het als een overbrugging, tot het moment dat de gemeente samen met Harderwijk en Ermelo de genoemde taken elders onderbrengen.

Zeewolde trekt op andere beleidsvelden veel op met Flevoland.

Flevoland