Volledig scherm
Artist impression van Strand Horst, met hotel en evenementenhal. © Gemeente Ermelo

Zeewolde zet strijd tegen hoogte en geluid van plan Strand Horst voort

Het verzet tegen de plannen voor (hoge) bebouwing op Strand Horst vanuit de gemeente Zeewolde aan de overkant van het randmeer gaat door. 

De gemeente Zeewolde gaat officieel bij de Raad van State in beroep tegen het bestemmingsplan van de gemeente Ermelo dat de bouw van onder andere  een of twee hotels, congreszalen, sport- en wellnessfaciliteiten, een indoorspeelparadijs en een evenementenhal mogelijk maakt, plus uitbreiding van bestaande recreatie- en horecabedrijven op Strand Horst.

Geluid

Eerder dit jaar had Zeewolde het bezwaar tegen het hoogteaccent van zestig meter en de vrees voor geluidsoverlast al kenbaar gemaakt in Ermelo. Ook 134 inwoners van Zeewolde hadden bezwaren ingediend. 

De gemeenteraad van Ermelo stelde niettemin begin juli het bestemmingsplan vast, waarin maximaal 26 dagen per jaar wat extra geluid mag worden gemaakt. 

Argumentatie

Om aan de formele procedures en termijnen te voldoen stelt de gemeente Zeewolde nu ‘pro forma’ beroep in bij de Raad van State. Op 10 september wordt de argumentatie daarachter nader besproken en bepaald tijdens een informatieavond voor de gemeenteraad. Tegen die tijd is ook nader onderzoek gedaan naar de geluidsaspecten. 

Flevoland