Volledig scherm
Marktplaats.nl © ANP

Zeewoldenaren kopen graag via Marktplaats

ZEEWOLDE/APELDOORN - Zeewolde is de handelshoofdstad van Flevoland als het gaat om aan- en verkopen via Marktplaats. Afgelopen negen maanden handelde 38 procent van de inwoners via deze site.

Sanitair, doe-het-zelf en verbouw en tegels zijn hier de populairste categorieën. Gemiddeld kopen Flevolanders producten op 55 kilometer afstand. Voor een auto wordt gemiddeld 65 kilometer afgelegd. De gemeenten Dronten en Lelystad nemen met 33 procent de tweede en derde plek in voor deze provincie.

Apeldoorn telt in Gelderland de meeste activiteit (36 procent). Hier staan schoenen, folders en tijdschriften (auto's) en ansichtkaarten in de top drie. Inwoners van Gelderland reizen gemiddeld een kilometer minder voor hun producten dan de mensen in de polder. De gemiddelde afstand voor een auto is 62 kilometer.

Apeldoorn blijft de gemeenten Arnhem (35,8 procent) en Duiven (35,4 procent) voor. De landelijke handelshoofdstad is Groningen, waar 41 procent van de inwoners via Marktplaats handelt. Zwolle staat tweede met 40 procent.

Flevoland