Volledig scherm
Werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe Havenkwartier, langs de Zeewolderdijk. © Ruben Schipper

Zeewolderdijk week lang dicht voor verkeer

De Zeewolderdijk langs het Wolderwijd is vanaf zaterdag 15 juni tot en met vrijdag 21 juni afgesloten voor verkeer. 

De afsluiting houdt verband met werkzaamheden. De bus heeft in deze week een andere dienstregeling en er wordt in de spits een pendeldienst ingezet. Het fietspad langs de dijk blijft wel open. Het autoverkeer tussen Harderwijk en Zeewolde moet omrijden. Auto's worden omgeleid via de N302/N305, dus via de Ganzenweg en de Gooiseweg. 

Bushaltes vervallen

De buslijnen 159, 142 en 144 rijden een aangepaste route. De lijn 159 (Almere - Zeewolde - Harderwijk) rijdt vanaf de Harderhaven langs de route Ganzenweg-Gooiseweg-Spiekweg-Kruisboog-Gelderseweg-Sportlaan. De haltes Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Langezand, Oostergo, Centrum, Horsterweg, Kluunpad en Naarderweg vervallen in deze week.

Van lijn 142 vervallen de haltes Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Klein Hoefblad en Overloop. Daarvoor in de plaats komt er een tijdelijke halte aan de Sportlaan, ter hoogte van de Overloop. 

Van lijn 144 vervallen de haltes Harderbroek en Kwartiermakerslaan vervallen. In de spits wordt een pendelbus ingezet.

 1. Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon
  PREMIUM

  Zeewolde volgt Zweeds voorbeeld en maakt al joggend het dorp schoon

  Al joggend en gewapend met een vuilniszak zwerfafval verzamelen. De Zweden hebben er een naam voor: plogging. Het is een samenvoeging van ‘plocka upp', Zweeds voor oppikken, en joggen. Nu nog onbekend in Zeewolde, maar wellicht dat het na het eerste plogging-evenement op zaterdag 28 september ingeburgerd raakt. Ben Sonneveld (62), initiatiefnemer en fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, hoopt het van harte.
 2. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
  PREMIUM
  video

  Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

  Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

Flevoland