Volledig scherm
Op het dak van Buitendijk in Zeewolde zijn 480 zonnepanelen gemonteerd. © ZeewoldeZon

Zonnestroom naar huurders in Zeewolde

De 480 zonnepanelen die zijn geplaatst op appartementencomplex Buitendijk in Zeewolde zijn aangesloten op het net. De zonnestroom is voor de leden van ZeewoldeZon.

De leden investeerden zelf niet in de zonnepanelen, maar hebben nu wel gelijk het voordeel, meldt ZeewoldeZon in een persbericht. ,,Want zij betalen geen energiebelasting over de zonnestroom. Bovendien dragen ze zo bij aan een groener Zeewolde.''

In totaal heeft ZeewoldeZon 1.230 zonnepanelen gelegd op appartementencomplex Buitendijk (aan de Terp), Beaufort (aan de Cumulus), Carré (aan de Verbeelding), Kruidenborg (aan de Flevoweg) en op twee appartementencomplexen aan de Boomkleverlaan. 

Verlaagd

De vereniging heeft inmiddels 112 leden. Zij zijn samen eigenaar van de zonnepanelen. Op grond van de regeling 'verlaagd tarief' betalen ze geen energiebelasting over de zonnestroom. 

ZeewoldeZon werd in 2017 opgericht door woningcorporatie Woonpalet, energieleverancier LEON Zeewolde en vereniging voor duurzaamheidsinititatieven Zeenergie. 

De zonnestroom werd aanvankelijk met voorrang beschikbaar gesteld aan huurders van Woonpalet. Maar alle Zeewoldenaren kunnen lid worden. www.zeewoldezon.nl

Flevoland