Volledig scherm
Het bos waar de kinderen onzedelijk zijn betast. © De Stentor Ronny te Wechel

17-jarige jongen uit Voorst aangehouden voor zedenzaak in Empe

De politie heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Voorst aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zaterdag onzedelijke handelingen te hebben uitgevoerd met twee jongens van 9 jaar oud in Empe.

De 17-jarige jongen is ingesloten voor nader verhoor. Hij zou zaterdag twee jongere kinderen hebben weggelokt vanaf het schoolplein van de openbare basisschool J.H. Isings, aan de Emperweg, midden in het nog geen zevenhonderd inwoners tellende dorp. De jongens zouden zijn meegenomen naar een speelbosje op een paar honderd meter afstand van de school.

Schoolbos

Het bosje met een survivalparcours staat in Empe ook wel bekend als het 'schoolbos'. Daar zouden onzedelijke handelingen zijn uitgevoerd. De politie wil verder niets over het zedenincident kwijt, zegt politiewoordvoerder Marloes Ballast. In een eerdere Burgernet-melding liet de politie weten dat de verdachte zaterdag groene kleding droeg, met een fietshelm en zich verplaatste met een mountainbike. Daarbij werd nog een leeftijd van 18 jaar genoemd.

De 9-jarige kinderen zijn leerlingen van de basisschool. Schooldirecteur Hans Slegt liet eerder in een mail aan de ouders weten dat de jongens zouden zijn betast. Slegt heeft te kennen gegeven niet te willen reageren op vragen van de media over het incident.

 1. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.
 2. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
  PREMIUM

  Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

  In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen