Volledig scherm
PREMIUM
Bij de dienst vervoer en ondersteuning zijn in de nacht van zondag op maandag wapens gestolen. De Dienst Vervoer en Ondersteuning is een landelijke dienst van Dienst Justitiele Inrichtingen (DJI) en verzorgt het vervoer van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen. Het gebouw aan de Verlengde Ooyerhoekseweg in Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

25 dienstpistolen en 450 kogels buit gemaakt bij opzienbarende wapenroof in Zutphen

Bij de opzienbarende wapenroof uit een gebouw van Justitie in Zutphen blijken maandagnacht 25 dienstwapens te zijn buitgemaakt. Het gaat om pistolen van het type Walther P99Q-NL. Die zijn sinds 2012 het officiële dienstwapen van de Nederlandse politie. Naast de pistolen zijn 450 patronen (9mm) gestolen.

Dit zegt Marcel Smit, de voorzitter van justitievakbond Juvox, tegen de Stentor. De politie wil zijn verhaal ‘in het belang van het onderzoek’ ontkennen noch bevestigen. Smit is hevig geschrokken van de kraak in het gebouw van de Dienst Vervoer en Ondersteuning van het ministerie van Justitie. Hij roept op snel onderzoek te doen naar de beveiliging van andere justitiepanden waar wapens liggen opgeslagen.

Zutphen