Medewerkers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland doen bron- en contactonderzoek nadat iemand positief is getest op corona. Dit kan vijf tot acht uur per persoon in beslag nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland doen bron- en contactonderzoek nadat iemand positief is getest op corona. Dit kan vijf tot acht uur per persoon in beslag nemen. © Arjan Gotink

Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’

De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

  1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
    PREMIUM

    Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

    De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.

Zutphen