Schrijfster Anneloes Timmerije bij het graf van Marius Bogaardt op de Algemene Begraafplaats in Brummen. Ze schreef een boekje over een fictieve ontmoeting tussen haar overgrootvader en de 13-jarige jongen die in 1880 werd vermoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Anneloes Timmerije bij het graf van Marius Bogaardt op de Algemene Begraafplaats in Brummen. Ze schreef een boekje over een fictieve ontmoeting tussen haar overgrootvader en de 13-jarige jongen die in 1880 werd vermoord. © Jeroen Jazet

Achterhoekse schrijfster blaast nieuw leven in 141 jaar oude moord op ontvoerde jongen (13) uit Brummen

AUDIOEen ontvoering met een gruwelijke afloop, een vervallen graf op de Brummense begraafplaats en een overgrootvader die de vermoorde Marius Bogaardt (13) misschien gekend heeft. Genoeg ingrediënten voor een thriller, zou je denken? De Achterhoekse schrijfster Anneloes Timmerije pakt het anders aan. 

  1. Klanten van lokale opwekkers uit Deventer, Salland en Zutphen ook de dupe van energiecrisis: ‘Het Rijk profiteert’
    PREMIUM
    5

    Klanten van lokale opwekkers uit Deventer, Salland en Zutphen ook de dupe van energiecri­sis: ‘Het Rijk profiteert’

    Groene stroom, afkomstig van een zonneveld of windpark uit de buurt. Zo halen steeds meer lokale energiecoöperaties mensen over om energiecontracten af te sluiten. Geen zorgen over enorm hoge prijzen voor je elektriciteit of gas, zou je denken. Maar dat ligt anders. Coöperaties uit Heeten, Brummen, Deventer en Zutphen ontkomen niet aan de energiecrisis.

Zutphen