Volledig scherm
PREMIUM
Flyers uitdelen en in gesprek gaan met voorbijgangers was onderdeel van de protestactie van FNV Jong in Zutphen. © Sander Grootendorst

Actie FNV Jong in Zutphen tegen onderbetaling door supermarkten

UpdateJongeren van vakbond FNV hebben zaterdag in Zutphen actie gevoerd tegen de onderbetaling van hun leeftijdgenoten door de grote supermarkten in Nederland. Ze deelden flyers uit, krijtten teksten op de stoep en gingen met winkelpubliek en personeel in gesprek bij de Albert Heijn aan de Polsbroek.

,,Hoe zou u het vinden als u vijfentwintig procent minder salaris zou krijgen dan waar u recht op heeft”, vraagt Lara Hama, de vlogster van het gezelschap, aan voorbijgangers. Volgens woordvoerder Koen van Egmond gaat het bijvoorbeeld om jongeren die zijn ingeschaald in categorie A, als vakkenvuller, terwijl ze al ander werk doen, waarvoor ze in categorie C zouden moeten. ,,Dan praat je over jongeren die de winkel moeten afsluiten of die de kluis moeten bedienen.”  Duygu Akcay, bestuurslid FNV-Jong: ,,Ze verdienen vier of vijf euro per uur, als je dan structureel een euro te weinig krijgt, loopt het aardig op.” 

Zutphen