Een grote kostenpost voor Circulus is brandstof. Zo'n 65 procent van wagenpark rijdt op biodiesel, de rest op diesel. Het bedrijf verwacht in 2023 1,1 miljoen meer te moeten betalen voor deze brandstoffen dan eerder is begroot.
Volledig scherm
PREMIUM
Een grote kostenpost voor Circulus is brandstof. Zo'n 65 procent van wagenpark rijdt op biodiesel, de rest op diesel. Het bedrijf verwacht in 2023 1,1 miljoen meer te moeten betalen voor deze brandstoffen dan eerder is begroot. © Ronald Hissink

Afvalinzamelaar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’

Afvalinzamelaar Circulus verwacht grote financiële gevolgen van de gestegen energie- en brandstofprijzen. De directie van het bedrijf heeft de negen aandeelhoudende gemeenten uit Oost-Nederland geïnformeerd over, zoals het bedrijf zelf zegt, ‘het van buiten komende onheil’. Gemeenten moeten daardoor dit jaar extra geld overmaken, in totaal 1,7 miljoen euro.

8 reacties

 • Reinder Bosch

  1 maand geleden
  De tijd breekt aan dat we stoppen met milieuvervuilende en onveilige h.a.h. inzameling. Richt in wijken recycle pleinen in en laat de burger daar zelf gesorteerde grondstoffen inleveren. Of breng op zijn minst inzamelfrequentie sterk omlaag. Is prima mogelijk.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @Arjan van Erven, nog geen 50 % van het huishoudelijk plastic afval kan worden hergebruikt in Nederland. In Europa en wereldwijd ligt dat percentage veel lager.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ F Wilms,ik woon in het Westen. Ons afval wordt gescheiden opgehaald.
 • H.J. Klijmeij

  2 maanden geleden
  En de burger maar betalen . Die bio diesel is wel 0,50 cent duurder dan gewone diesel en met die diesel is niks mis aangezien ze ook nog adblue gebruiken !!! Schoner dan schoon . Dus gewoon weer terug naar de gewone diesel ipv die bio troep
 • F Wilms

  2 maanden geleden
  Digital is allang achterhaald en veel te duur. Achteraf afval scheiden is efficiënter en goedkoper. Veel gemeenten zijn al gestopt. Gewoon weer zakken ophalen zoals in het westen vh land. Scheelt dure bakken en troep op straat rondom containers.
 1. Handbaloverzicht: Wijhe’92 klaar voor titel, belangrijke zege voor Nieuw Heeten, Dalfsen verlaat Drenthe bont en blauw
  PREMIUM
  Handbal

  Handbal­over­zicht: Wijhe’92 klaar voor titel, belangrij­ke zege voor Nieuw Heeten, Dalfsen verlaat Drenthe bont en blauw

  Wijhe’92 rekende zaterdagavond af met directe concurrent HVBS en kan zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd volgende week tegen hekkensluiter Handbal Aalsmeer. Ook Nieuw Heeten boekte een belangrijke zege. De hoofdklasser is nog niet helemaal zeker van klassenbehoud, maar is daar nu wel heel dichtbij. Dalfsen werd flink aangepakt door tegenstander Actief Klazienaveen, maar nam naast veel blauwe plekken ook twee punten mee naar huis.
  Twello