Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ainslie (16) uit Zutphen weer terecht na AMBER Alert

updateDe 16-jarige Ainslie uit Zutphen is weer terecht. De politie trof de jongen aan in Friesland. De familie van de jongen is dankbaar voor alle hulp.

Een getuige herkende de 16-jarige Zutphenaar in Friesland nadat eerder op de avond een AMBER Alert was verspreid. Hij meldde zich bij de politie. 

Een AMBER Alert ging uit omdat er werd gevreesd voor de gezondheid van de jongen. Die vrees bleek niet onterecht. ‘Hij had daadwerkelijk direct hulp nodig’, liet de politie vanavond via Twitter weten. De politie wilde niet kwijt waarom er grote vrees was voor zijn gezondheid. 

Ainslie was sinds vanmorgen vermist.  De politie wist zijn telefoon te traceren in Eesveen, vlakbij Steenwijk. Nadat de politie op verschillende locaties tevergeefs naar de jongen had gezocht, ging een AMBER Alert uit. 

Verklaring van de familie

De familie van de jongen gaf 's avonds via de stichting Namens de Familie een verklaring uit. ,,Na een dag vol onzekerheid is Ainslie gevonden. Wij willen iedereen bedanken die mee heeft gezocht en met ons mee heeft geleefd in de afgelopen spannende uren. Nu hij is gevonden in Friesland en in goede handen is, willen wij graag in alle rust met elkaar de gebeurtenissen verwerken.”

Zutphen