Een 28-jarige Algerijn werd donderdagochtend na 2,5 uur veilig uit een boom gepraat door een onderhandelaar van de politie.
Volledig scherm
Een 28-jarige Algerijn werd donderdagochtend na 2,5 uur veilig uit een boom gepraat door een onderhandelaar van de politie. © Kevin Hagens

Algerijn die in boom klom op azc in Zutphen moet terug naar Italië

De man die zich donderdagochtend 2,5 uur in een boom ophield op het asielzoekerscentrum van Zutphen was een 28-jarige Algerijn. De asielzoeker zou op korte termijn over worden gebracht naar Italië. Om dat tegen te gaan klom hij uit wanhoop in een hoge boom op het azc.

 1. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video
  1

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.
 2. Voormalige profbokser verdacht van gijzeling in Zutphen: ‘Wilde haar zeggen dat ik haar vergeef’
  PREMIUM

  Voormalige profbokser verdacht van gijzeling in Zutphen: ‘Wilde haar zeggen dat ik haar vergeef’

  Een voormalige profbokser die twee jaar geleden een vrouw in een woning in de Donker Curtiusstraat in Zutphen zou hebben gegijzeld en mishandeld, heeft een achtergrond van geweld en vuurwapens. Dat is de conclusie van de officier van justitie in de rechtbank in Zutphen. De 27-jarige Benjamin S., zonder vaste woonplaats, zou jaloers zijn geweest dat zijn vriendin de nacht bij een gemeenschappelijke kennis in Zutphen had doorgebracht, op de vlucht voor haar gewelddadige vriend.

Zutphen