Jan Koolschijn staat bij de boerderij van de Lochemse Herbert Kupper. Hoe deze boer vele zonnepanelen op zijn schuurt heeft geplaatst vindt Koolschijn een goed voorbeeld van hoe je groen stroom kunt opwekken zonder het landschap te verpesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Koolschijn staat bij de boerderij van de Lochemse Herbert Kupper. Hoe deze boer vele zonnepanelen op zijn schuurt heeft geplaatst vindt Koolschijn een goed voorbeeld van hoe je groen stroom kunt opwekken zonder het landschap te verpesten. © Ronald Hissink

Alle kernen van Lochem vormen een front in hun strijd tegen de Regionale Energie Strategie

De dorpsraden en belangenverenigingen van Gorssel, Eefde, Barchem, Laren, Harfsen en Exel hebben één front gevormd tegen het ontwerp van de Regionale Energie Strategie. Het gemeentebestuur van Lochem legt dit plan vanavond aan de raad voor. Het nieuwe collectief stelt echter dat ze vanuit de dorpskernen zelf plannen wil maken om op lokaal niveau energieneutraal worden. 

 1. Zutphense kunstenares schildert bloemen en planten op 12 Rotterdamse flatverdiepingen: ‘Mijn grootste klus dit jaar’
  PREMIUM

  Zutphense kunstena­res schildert bloemen en planten op 12 Rotterdam­se flatverdie­pin­gen: ‘Mijn grootste klus dit jaar’

  De verf van een schildering op een 12 meter hoge muur van een flat aan de Zutpense Rossinistraat is nog maar net opgedroogd, of kunstenares Tanja Papez is alweer bezig aan een volgende monsterklus. De Zutphense nam gisteren in de Rotterdamse wijk Hoogvliet de kwast ter hand om op elk van de twaalf verdiepingen van een flatgebouw een muurschildering aan te brengen.
 2. KAART | Piek in aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Piek in aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer fors toegenomen. In brandhaard Staphorst zijn 54 positieve tests gemeld, 17 meer dan gisteren. De gemeente is hiermee weer op het niveau van de voorgaande dagen. De stijgende lijn in het aantal nieuwe besmettingen werd eind september al in Staphorst ingezet. Ook in Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Lelystad en Nunspeet is een flinke toename te zien.

Zutphen