Volledig scherm
De eerste IJsselgames worden gehouden op 20 september © Videostill Zutphen Actief

Allereerste IJsselgames in Zutphen

videoEen nieuw sportevenement in Zutphen: IJsselgames. De dag bestaat uit elf verschillende sportclinics. Deelnemers kunnen zelf bepalen wat ze doen. En als klap op de vuurpijl: het is gratis.

Op 20 september vinden de eerste IJsselgames plaats. ,,Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je je goed voelt en daardoor makkelijk meedoet in werk en sociale activiteiten", schrijft Zutphen Actief op Facebook.

Activiteiten die dag zijn bijvoorbeeld Bootcamp, CrossFit, dans, hockey, judo kickboksen en zwemmen, allemaal georganiseerd door verschillende sportverenigingen. 

Sportaanbieders, GGZ- en maatschappelijke organisaties komen samen bij de IJsselgames. Er werden voorheen veel sportactiviteiten georganiseerd voor eigen publiek, maar nu ook samen.

Aanmelden kan hier.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.

Zutphen