Volledig scherm
De eerste IJsselgames worden gehouden op 20 september © Videostill Zutphen Actief

Allereerste IJsselgames in Zutphen

videoEen nieuw sportevenement in Zutphen: IJsselgames. De dag bestaat uit elf verschillende sportclinics. Deelnemers kunnen zelf bepalen wat ze doen. En als klap op de vuurpijl: het is gratis.

Op 20 september vinden de eerste IJsselgames plaats. ,,Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je je goed voelt en daardoor makkelijk meedoet in werk en sociale activiteiten", schrijft Zutphen Actief op Facebook.

Activiteiten die dag zijn bijvoorbeeld Bootcamp, CrossFit, dans, hockey, judo kickboksen en zwemmen, allemaal georganiseerd door verschillende sportverenigingen. 

Sportaanbieders, GGZ- en maatschappelijke organisaties komen samen bij de IJsselgames. Er werden voorheen veel sportactiviteiten georganiseerd voor eigen publiek, maar nu ook samen.

Aanmelden kan hier.

 1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

  Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

  De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.
 2. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
  PREMIUM

  Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

  De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’

Zutphen